جرثقیل دستی

از جرثقیل های دستی ، برای حمل و نقل کالا و لوازم سنگین با ابعاد کوچک و متفاوت استفاده می‌کنند. به طور کلی برای جابجایی بارهای سنگین، از جرثقیل ها استفاده می شود ولی برای جابجایی اشیای مختلف درون کارخانجات و کارگاه‌ها از جرثقیل های برقی استفاده می گردد. این نوع جرثقیل ها کاربرد بسیار زیادی دارند و کار کردن با آنها بسیار ساده و راحت است.

جرثقیل برقی

جرثقیل های برقی برای کاربردهای مختلفی تولید می شوند. جرثقیل های برقی را به دو دسته ی اصلی تقسیم می کنند: *جرثقیل برقی تک پل **جرثقیل برقی دو پل نوع تک پل جرثقیل های برقی ، در صنایع کوچکتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ محدودیتی در ظرفیت حمل بار آن وجود ندارد. جرثقیل برقی دو پل بسیار شبیه تک پل است با این تفاوت که دو پل دارد. جرثقیل برقی دو پل دارای سرعت بالا و گذر سریع می باشد و گنجایش حمل بار با تناژ بالا را دارد. محدوده ی پوشش آن با متراژ های مختلف وجود دارد و می‌توان امکانات اضافه بر آن نصب کرد.

پولیفت

پولیفت ابزاری است که یک زنجیر ضخیم دارد و برای جابجایی اجسام در حالت عمودی و یا کشیدن اشیا در یک راستای دلخواه و حتی برای بسته بندی های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پولیفت ها دو قلاب دارند که یکی به صورت ثابت و دیگری به صورت متحرک می باشد. قلاب ثابت پولیفت ها معمولا در جاهای محکم ، مانند دیوار یا سقف وصل می‌شود و قلاب متحرک به بار یا وسایل وصل می گردد.

تیفور

تیفور ابزاری است که به وسیله ی نیروی کششی، بار را به راحتی جابجا می کند. تیفور استفاده های گوناگونی دارد؛برای مثال:ساختمان سازی،پل سازی، صنایع ریلی و جاده ای ،جنگلداری و صنایع برقی و مخابرات،آتش نشانی و امداد و نجات و ... تیفور ها در دو نوع دستی و برقی وجود دارند.

جک دنده ای

جک دنده ای ابزاری مکانیکی است که برای به کارگيري نیروی زیاد در بلند کردن اجسام سنگین به کار برده می شود. از جک ها به منظور تبدیل و تشدید انرژی استفاده می گردد. جک ها عموما جهت حرکت عمودی اشیای سنگین مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل کاربرد گسترده ی آنها روز به روز در انواع مختلف و توان های بالاتر تولید شده اند. ظرفیت جک دنده ای ها یک تا بیست تن است و بستگی به نوع جک دارد. جک دنده ای در دنیای ماشینی و مدرن امروزی بسیار کاربرد دارد و کاربرد اصلی آن برای بلند کردن خودروهای مختلف برای انتقال و تعمیر است.

لیفت مگنت

لیفت مگنت ها ابزاری مکانیکی هستند که از آهنرباهای دائمی ساخته شده اند و برای جابجایی قطعات آهنی و افزایش سرعت کار مورد استفاده قرار می گیرند. لیفت مگنت ها در کارگاه های فولاد کاری ، ماشین سازی ، ساخت مخازن و سازه های فلزی و تراشکاری و ...کاربرد دارند. از مزایای استفاده از لیفت مگنت ها ، می توان افزایش راندمان کاری با هزینه ی کم ، جابجایی سریع بدون نیاز به برق و باتری و ایمنی و عمر بسیار بالا را نام برد. * در هنگام استفاده از لیفت مگنت ها باید توجه شود که محل برخورد با آهن ، عاری از هر گونه چربی و براده باشد.

ورق گیر

ورق گیرها تجهیزاتی هستند که برای گرفتن و بلند کردن و جابجایی ورق ها و ستون های فلزی و حتی تیرآهن ها در عملیات باربرداری به کار می روند. طراحی ورق گیرها بسته به نوع کاربرد آنها به صورت افقی (Horizantal) ، عمودی (Vertical) و چنگک گیر می باشند. ورق گیرها به صورت عمودی و افقی هستند که بسته به ظرفیت و مدل آن ها به انواع " ضامن دار " و " بدون ضامن " با دامنه، دهانه ی فک از 0 تا 100 میلی متر تقسیم بندی می شوند. ورق گیرهای افقی به صورت جفتی مورد استفاده قرار می گیرند.

وینچ

وینچ ها با قابلیت کشش و بلند کردن بار از زمین‌های ساخته می شوند. وینچ یا کشنده ، به وسیله ی نیروی محرکه ی ایجاد شده توسط الکتروموتور یا هیدروموتور یا موتور احتراقی و بعد از انتقال نیرو به گیربکس سرعت آن را کم کرده و قدرت آن را افزایش می دهد. از وینچ ها در صنایع مختلف از قبیل ساختمانی ، معدن ، دریایی و ... استفاده می شود. انواع وینچ: * وینچ برقی * وینچ کششی * وینچ دریایی * وینچ هیدرولیک * وینچ معدنی * وینچ پرتابل * وینچ دو طرفه * وینچ نفتی * وینچ بنادر * وینچ سکوهای نفتی * وینچ کشنده کشتی